fbpx

Inge Ove Tysnes

Fredag 6. september kl. 12.00
Kåserikafé: Inge Ove Tysnes – om og med fotografen 
Sommerens salgsutstilling på Petter Dass-museet har vært “Ved søstrene”, med Inge Ove Tysnes’ bilder fotografert i og rundt De syv søstre. Utstillingen vises i museets hovedbygg til og med søndag 8. september.
Inge Ove Tysnes vil fortelle om sin karriere som fotograf, fra hobby i ungdomsårene via hektiske frilansår i Oslo til lidenskap for elg på Alstenøya på 1990 og 2000-tallet; litt om hva som har påvirket han som fotograf og etter hvert også som forfatter. Og ikke minst naturen på Helgelandskysten. Det fototekniske lar han stort sett ligge, men Tysnes er åpen for spørsmål underveis. Det blir også en runde i hans utstilling i etasjen over, og visning av billedspillet “Helgelandskysten – en beskrivelse gjennom årstidene”.
Gratis inngang.

Barnas museum LitteraTUR

Søndag 8. september kl. 12.00-15.00
Barnas museum: Barnas LitteraTUR
I samarbeid med Kulturbadet Bibliotek inviterer vi til Barnas LitteraTUR-dag på Alstahaugtunet, med litterær natursti og åpent verksted i stabburet. Bibliotekar Ann Kristin Mathisen leser høyt fra barneboka Rallskanken av Aleksander Leines Nordaas i eldhuset kl. 12.30, 13.30 og 14.30.
Arrangementet er en del av Nordland Fylkesbiblioteks prosjekt LitteraTUR – hele Nordland leser.
Kom når du vil – gratis inngang.