Kirkespillet Herr Petter

Søndag 9. september kl. 19:00
URPREMIERE: Kirkespillet “Petter Dass”
Nordland Teater har fått med seg Hans-Erik Dyvik Husby til å spille den sagnomsuste Petter Dass. Dyvik Husby har selv en sagnomsust karriere å vise til, og er kanskje mest kjent fra musikken som tidligere frontfigur fra det norske hardrock- og punk-bandet Turboneger. Det er ikke et mål å presentere den historiske Petter Dass i denne forestillingen. Debatten rundt Petter, hvem han var og hva han betydde, vil nok aldri stilne – og godt er det. Det vi vet sikkert er hva han skrev og det lever godt over 300 år etter hans død. Det samme gjør mytene og anekdotene. Kirkespillet vil være et møte med de kjente salmene i 9 flotte kirker langs kysten i 3 regioner i fylket. Det vil fokusere på kunstneren Petter og hvordan naturen og elementene og kystfolkets egen historie ble en sentral del av hans diktning. Forestillingen er et samarbeid mellom Nordland Teater, MiNensemblet og Vocal Art.

Regi: Kristin Jørgensen. Skuespillere: Hans-Erik Dyvik Husby, Stein Elvestad, Hilde Stensland, Håkon P. Christensen, Ingrid Steinholt Mortensen og Isak Adriansen, Nykomposisjon og nye arrangementer: Knut Størdal, Dirigent: Knut Størdal, Bass: John Børge Askeland, Trommer: Ole Martin Torseth, Orgel: Alf Knutsen, Fiolin: Øivind Nussle, Fiolin: Tor Johan Bøen, Bratsj: Lazar Miletic, Trompet: Mark Bennett, Sangere: Karoline Åseng, Soetkin Baptist, Kristian Gjertsen og Henrik Sand Dagfinrud, Lokale kor: Alstahaug Sangkor og Nesna Songlag.
Foto: Ketil Born Billetter fås kjøpt her.

 

Mitt Nabolag

Tordag 18. oktober kl. 19:00
MULTIMEDIAFORESTILLING: “Mitt Nabolag”
Christian Stejskal er norsk fiolinist, fotograf og historieforteller bosatt i Kairo i Egypt. Multimedia forestillingen «Mitt Nabolag» er beretningen om hans pilegrimsferd til fots fra fødebyen Wien, via Jerusalem til den hellige byen Aksum i Nord-Etiopia. Underveis på denne reisen møtte han «Zabaleenerne», Kairo’s uoffisielle kristne søppelarbeidere, i det såkalte «Garbage City» i Kairo. Etter å ha avsluttet sin pilegrimsferd i Aksum flyttet han inn i søppelbyen hvor han bodde sammen med «Zabaleenerne» samtidig som han livnærte seg som fiolinist ved operaen i Kairo. De siste 5 årene har han fotografert livet blant søppelarbeiderne, samtidig som at han har skrevet noveller fra søppelbyen. Dette arbeidet har fått støtte fra Fritt Ord, Stiftelsen Thomas Fearnley og Heddy og Nils Astrup. Forestillingen har siden 2016 vært på turné. I den forbindelse er det også gitt ut en bok med tittelen Mitt Nabolag. Det er spilt rundt 100 konserter i kulturhus, biblioteker, kirker, museer og videregående skoler rundt om i landet. Høsten 2016 spilte Stejskal en serie med konserter i Skottland bl. a. ved Fringe Festivalen i Edinburgh. Inngang kr. 150,- . Års- og kulturkortkunder kr. 100,-