fbpx

Kåserikafé 1. november

Fredag 1. november kl. 12.00
Kåserikafé: Bok og bakverk
Bibliotekar Ann Kristin Mathisen gjester vår kåserikafé, og med seg har hun et knippe bøker fra Kulturbadet Bibliotek. Publikum kan nyte god kaffe og nybakte kaker i Margrethes kafé mens Ann Kristin leser høyt fra et utvalg novelle- og diktsamlinger.
Gratis inngang.

Lysstøypardag 24.11

Søndag 24. november kl. 12.00-15.00
Barnas museum: Lysstøypardag og GjenBOK
Gå mørketiden i møte med å dyppe egne lys i Eldhuset.
Begrenset antall plasser for lysedypping. To økter, med oppstart kl. 12.00 og 14.00. Barn under 6 år må ha følge av voksen. Ha på uteklær!

Besøk også vårt åpne verksted der vi gjenbruker gamle bøker og lager julepynt og annet fint av gamle boksider.
Deltakeravgift lysedypping kr 50,-.

Bokpresentasjon Fredrikke 14.12

Lørdag 14. desember kl. 14.00
Foredrag og bokpresentasjon: Fredrikke Tønder-Olsen
Helgeland Museums Selhornet Forlag gir i høst ut boken Fredrikke Tønder-Olsen fra øya Løkta på Helgeland. Kvinnen som etablerte Norges første transportbyrå. Boken er skrevet av forsker og forfatter Dagrunn Grønbech. Fredrikke Tønder-Olsen (1857-1931) fra Løkta er en av Helgelands mest markante kvinneskikkelser. I sin ungdom bestemte hun seg for at hun aldri ville gifte seg, men skape sitt eget liv fullt og helt. Hennes motto var “Er du halt, er du lam, har du vilje, kjem du fram”. I 1894 opprettet hun landets første transportbyrå, som på det meste hadde 200 ansatte. Nå kommer Dagrunn Grønbech til Petter Dass-museet for å presentere boka og gi oss et innblikk i livet til kvinnen som i sin tid ble en av hovedstadens mest suksessrike forretningskvinner.

Dagrunn Grønbech er dr.philos. og har blant annet arbeidet som førsteamanuensis ved UiT med tema innen kvinneforskning, kjønnsrollestudier og ungdomskultur. Hun er nå seniorforsker ved Kvinneuniversitetet i Norden.
Inngang kr. 100,-. Årskortkunder kr. 50,-.