Helge-og tilkallingsvakter 2018

Helge- og tilkallingsvakter ved Petter Dass-museet høst 2018/vår 2019
Petter Dass-museet ligger 20 km sør for Sandnessjøen sentrum. Museets beliggenhet, med sine vakre omgivelser og storslåtte arkitektur, gjør stedet til et spennende møtested. Museet har stor aktivitet med både arrangementer og utstillinger gjennom hele året. I den forbindelse ønsker vi å utvide vår helge- og tilkallingsstab. Mulighet for sesongansettelse sommeren 2019.

Resepsjon
Arbeidet består i salg- og kundebehandling. Resepsjonistene bidrar med omvisninger ved behov.

Margrethes kafé
Arbeidet består i servering, kundebehandling og enkel matproduksjon samt renhold med annet forefallende arbeid.

Kvalifikasjoner
Gode muntlige og skriftlige ferdigheter i både norsk og engelsk. Man må kunne arbeide selvstendig, være pliktoppfyllende og punktlig.

Søknad sendes til daglig leder Irena Jovic.
e-post: irena.jovic@helgelandmuseum.no. Søknadsfrist 31. august.

 

Karl Erik Harr- Jeg vet en vind

Karl Erik Harr: Jeg vet en vind – illustrasjoner til Erik Bye
og Petter Dass
(Utstillingen vises frem til 31. august)

Sommeren 1972 fikk Karl Erik Harr oppdraget med å illustere Erik Byes bok Jeg vet en vind. Boken, som er en samling viser, skulle ut på Cappelens forlag samme høst. I Asker Kunstforenings utstillingskatalog, som omtaler utstillingen Jeg vet en vind-illustrasjoner til Erik Bye og Petter Dass, skriver Erik Bye følgende: “I Alstahaug kirke fikk jeg en gang synge “Gammel-prestens” sanger og salmer, sammen med det lokale mannskor! Selvskryt? Selvfølgelig – og bare litt av det jeg egentlig kunne slå i bordet. Hvorfor og hvorledes har så Karl Erik Harr kunnet “hjelpe” meg med en vise? Enkelt nok. Karl Erik er nord-norsk, det sitter i sjelen på ham. Jeg har nok alltid, uansett rein, vidde, sjø, fesk og fjell vært GJEST, en besøkende. Derfor har jeg trengt impulser fra kunstnere som Karl Erik Harr for å få meg til å forså, litt dypere, hva jeg en gang fikk være med på “langt nord i livet”. Det er slik man trenger kunstnere til.” Erik Bye var med da En dobbelt deylighed ble innspilt i 1978. Erik Bye opptrådte også som Petter Dass ved flere anledninger.