Utstillingsåpning Lotte Slotterøy

Lotte Slotterøy, The power of the pen. Utstillingen vises i perioden 4.mars-9.april
Lotte Slotterøy bruker sin kunst som et redskap til å forstå mennesket i sin samtid. Resultatet blir et grenseland hvor betrakteren ved første øyekast ikke kan skille mellom virkelighet og fantasi. Hvordan ville Petter Dass forholdt seg til dagens samfunn? Blandet han også fantasi og virkelighet? Dette er spørsmål Slotterøy har forholdt seg til i arbeidsprosessen. Kunstneren både utforsker og anklager virkeligheten. Hennes arbeider fungerer som en kritisk kraft i en kaotisk og omskiftende verden. Utstillingen viser en rekke blekktegninger. Lotte Slotterøy kommer fra Sleneset i Lurøy kommune. Hun har sin utdannelse fra Northbrook College of Art i England. Slotterøy arbeider med malerier, tegninger, installasjoner og performance. Hun er medlem i Tegnerforbundet og Norske billedkunstnere. 

Gullvåg utstilling

Håkon Gullvåg pressefotoElementer fra Den bibelske syklus i Alstahaug kirke
Billedkunstner Håkon Gullvåg (f. 1959) er født og oppvokst i Trondheim. Siden 1990-årene har han bygd opp sitt renommé som en av Norges fremste billedkunstnere gjennom en rekke utstillinger i Norge og Norden, samt Italia, Frankrike, Storbritannia og USA.

I 2003 ble Håkon Gullvåg utfordret til å utvikle en komplett bibelsk syklus i maleriform til Nidaros Domkirke. Gullvåg takket ja til utfordringen.

Sommeren 2016 var Håkon Gullvåg hovedutstiller på Petter Dass-museet og festivalkunstner for Petter Dass-dagene. Elementer fra Den bibelske syklus ble vist i Alstahaug kirke, og er fortsatt tilgjengelig på forespørsel.