Dikterpresten og djevelen

Fredag 9.juni kl.18:00-19:30
FORESTILLING: Dikterpresten og djevelen – Herr Petters djevelske døgn
Herr Dass har dårlig tid og inngår en pakt med djevelen. Det er ikke noe man gjør uten at det får konsekvenser. Store konsekvenser. “Petter Dass var Norges første rapper. Han refset samfunnet på rim, og det tar vi med oss i forestillingen”, har Ketil Høegh uttalt. Det nordnorske folk har alltid satt pris på gode fortellinger med overraskende vendinger. Spesielt godt liker vi den nordnorske fortellertradisjonen – den som byr på vett og uvett, alt mellom himmel og hav, som fargelegger historier med bred pensel og kanskje også “lyg litt”. Den myteomspunnede historien om presten, prekeren og forfatteren Petter Dass, i kompaniskap med djevelen er en fargerik påstand. Komponist: Håvard Lund, Tekst: Ragnar Olsen og Ketil Høegh, Dirigent: Per Kristian Skalstad, Skuespillere: Ketil Høegh og Hallvard Holmen, Regi: Ketil Høegh, Orkester: NOSO Sinfonietta.

Billettpriser: Voksen 260,- honnør 235,- barn/student/kulturkort/årskort 100,-.
For billetter vennligst klikk her.

Gullvåg utstilling

Håkon Gullvåg pressefotoElementer fra Den bibelske syklus i Alstahaug kirke
Billedkunstner Håkon Gullvåg (f. 1959) er født og oppvokst i Trondheim. Siden 1990-årene har han bygd opp sitt renommé som en av Norges fremste billedkunstnere gjennom en rekke utstillinger i Norge og Norden, samt Italia, Frankrike, Storbritannia og USA.

I 2003 ble Håkon Gullvåg utfordret til å utvikle en komplett bibelsk syklus i maleriform til Nidaros Domkirke. Gullvåg takket ja til utfordringen.

Sommeren 2016 var Håkon Gullvåg hovedutstiller på Petter Dass-museet og festivalkunstner for Petter Dass-dagene. Elementer fra Den bibelske syklus ble vist i Alstahaug kirke, og er fortsatt tilgjengelig på forespørsel.