Konsert med Dolstad Kammerkor

Lørdag 17. mars kl. 14:00
KONSERT: Dolstad Kammerkor, Membra Jesu Nostri, Alstahaug kirke

Dietrich Buxtehude(1637-1707) sitt oratorium Membra Jesu Nostri er omtalt som det første lutherske oratorium. Buxtehudes timelange syklus av syv kantater er en tonesetting av middelalderdiktet Salve Mundi Salutare, som fremstiller Jesu Kristi pasjon på korset med hans legeme som ledetråder. Verkets vakre, men direkte og dansante tonespråk gir et godt bilde av den vitale og retoriske kirkemusikken som ble skrevet i datidens Tyskland. Dolstad Kammerkor samarbeider med VocalArt, som er et nordnorsk vokalensemble med profesjonelt klassisk utdannede sangere med spesialkompetanse på tidligmusikk, og orkesteret Capella Petri med sin autentiske fremførelse på barokkinstrumenter. Inngang kr. 150,- . Års- og kulturkortkunder samt ungdom kr. 50,-. Barn under 12 år gratis.