Karl Erik Harr- Jeg vet en vind

Lørdag 9.juni kl. 14.00
UTSTILLINGSÅPNING: Karl Erik Harr, Jeg vet en vind – illustrasjoner til Erik Bye og Petter Dass
(Utstillingen vises i perioden 9.juni-31.august)

Sommeren 1972 fikk Karl Erik Harr oppdraget med å illustere Erik Byes bok Jeg vet en vind. Boken, som er en samling viser, skulle ut på Cappelens forlag samme høst. I Asker Kunstforenings utstillingskatalog, som omtaler utstillingen Jeg vet en vind-illustrasjoner til Erik Bye og Petter Dass, skriver Erik Bye følgende: “I Alstahaug kirke fikk jeg en gang synge “Gammel-prestens” sanger og salmer, sammen med det lokale mannskor! Selvskryt? Selvfølgelig – og bare litt av det jeg egentlig kunne slå i bordet. Hvorfor og hvorledes har så Karl Erik Harr kunnet “hjelpe” meg med en vise? Enkelt nok. Karl Erik er nord-norsk, det sitter i sjelen på ham. Jeg har nok alltid, uansett rein, vidde, sjø, fesk og fjell vært GJEST, en besøkende. Derfor har jeg trengt impulser fra kunstnere som Karl Erik Harr for å få meg til å forså, litt dypere, hva jeg en gang fikk være med på “langt nord i livet”. Det er slik man trenger kunstnere til.”

Erik Bye var med da En dobbelt deylighed ble innspilt i 1978 – sammen med Birgitte Grimstad. Hans malmfulle røst personifiserte Hr. Petters tekster. Erik Bye opptrådte også som Petter Dass ved flere anledninger.
Gratis inngang åpningsdagen. Karl Erik Harr kåserer på åpningen.