EDVARD MUNCH

Lørdag 6. april kl. 14.00
UTSTILLING: EDVARD MUNCH: – Barn som motiv, barn som tema
Utstillingen vises i perioden 6.april – 2.juni

De to utstillingene med tittelen ‘Edvard Munch: Barn som motiv, barn som tema’ er laget av Kunst i Skolen i samarbeid med Larvik museum og Marit Lande ved Munchmuseet. Hver av utstillingene består av syv avfotograferinger av Edvard Munchs malerier i størrelse 1:1.     
De fleste av bildene ble malt i årene rundt 1900, og alle sammen har barn som motiv. Flere av bildene ble laget i Åsgårdstrand, hvor Munch oppholdt seg hver sommer. Hovedverkene ‘Livets dans’ og ‘Melankoli’ ble malt i samme periode. De to utstillingene vi her får se viser en annen side av kunstnerens motivverden. Bildene i denne utstillingen forteller oss hvordan det var å være ung i en annen tid. Edvard Munch viser barnas hverdag, hvilke klær de brukte, skikker de måtte følge og kanskje hvilke farger de likte og hva de likte å gjøre. Bildene forteller om følelser som vi kan kjenne oss igjen i. Når Munch lager bildene sine, får han frem noe som gjelder alle mennesker, selv om han bruker sine egne opplevelser som utgangspunkt. 

Ved forrige århundreskifte var det stor interesse for barns levekår og barns psykologi. Vitenskapsfolk og forfattere skrev om barn. Vi leser ennå barnebøker fra denne tiden. Alt dette påvirket også Edvard Munch. Barnas følelser og barnas verden ble viktig i bildene hans. Målgruppe: 1. klasse – videregående skole