Sommer 2018

Sommeren på Alstahaug

I perioden 15. juni – 15. august er museet åpent alle dager kl. 10.00-18.00. Gjennom hele dagen tilbys ulike omvisninger og aktiviteter.

Petter Dass-museet:
I hovedbygget kan du besøke våre faste og skiftende utstillinger. Reis 300 år tilbake i tid gjennom vårt billedspill, nyt varme og kalde retter i Margrethes kafé eller kjøp med deg et minne fra vår innholdsrike museumsbutikk. Om du ønsker, kan du bli med på omvisning her til faste tider.

Alstahaug kirke:
De eldste delene av Alstahaug kirke ble bygd rundt år 1200, og kirken er en av syv bevarte middelalderkirker i Nord-Norge. Her virket Petter Dass som sogneprest fra 1689 til han døde i 1707. I kirken kan du blant annet se den barokke altertavlen fra 1600-tallet og et dåpsfat gitt til kirken av Petter Dass i 1697. Om du ønsker, kan du bli med på omvisning her til faste tider.

Alstahaugtunet:
I prestegårdens eldste del kan du se interiør fra 16- og 1700-tallet. Den yngre delen av prestegården rommer også flere kunstutstillinger; en salgsutstilling med Hugo Aasjords malerier og grafiske arbeider, samt illustrasjoner til Petter Dass’ verker av Karl Erik Harr og Hans Gerhard Sørensen. Om du ønsker, kan du til faste tider møte vår omviser i rolle som tjenestejenta Olava fra 1700-tallet i prestegården.

I Eldhuset finner du i 1. etasje vår barnekrok med bøker, leker og spilll. I 2. etasje viser vi tegneserieutstillingen ”DASS: Det tegnede værk”.

Last ned vårt sommerprogram for nærmere informasjon om tider for omvisninger og aktiviteter.