Kirkespillet Herr Petter

Søndag 9. september kl. 19:00
URPREMIERE: Kirkespillet “Petter Dass”
Nordland Teater har fått med seg Hans-Erik Dyvik Husby til å spille den sagnomsuste Petter Dass. Dyvik Husby har selv en sagnomsust karriere å vise til, og er kanskje mest kjent fra musikken som tidligere frontfigur fra det norske hardrock- og punk-bandet Turboneger. Det er ikke et mål å presentere den historiske Petter Dass i denne forestillingen. Debatten rundt Petter, hvem han var og hva han betydde, vil nok aldri stilne – og godt er det. Det vi vet sikkert er hva han skrev og det lever godt over 300 år etter hans død. Det samme gjør mytene og anekdotene. Kirkespillet vil være et møte med de kjente salmene i 9 flotte kirker langs kysten i 3 regioner i fylket. Det vil fokusere på kunstneren Petter og hvordan naturen og elementene og kystfolkets egen historie ble en sentral del av hans diktning. Forestillingen er et samarbeid mellom Nordland Teater, MiNensemblet og Vocal Art.

Regi: Kristin Jørgensen. Skuespillere: Hans-Erik Dyvik Husby, Stein Elvestad, Hilde Stensland, Håkon P. Christensen, Ingrid Steinholt Mortensen og Isak Adriansen, Nykomposisjon og nye arrangementer: Knut Størdal, Dirigent: Knut Størdal, Bass: John Børge Askeland, Trommer: Ole Martin Torseth, Orgel: Alf Knutsen, Fiolin: Øivind Nussle, Fiolin: Tor Johan Bøen, Bratsj: Lazar Miletic, Trompet: Mark Bennett, Sangere: Karoline Åseng, Soetkin Baptist, Kristian Gjertsen og Henrik Sand Dagfinrud, Lokale kor: Alstahaug Sangkor og Nesna Songlag.
Foto: Ketil Born Billetter fås kjøpt her.