Vinje + Grieg 6. april

Lørdag 6. april kl. 14.00
Konsert: “Vinjesangene”

I 2018 var det 200 år siden dikteren Aasmund Olavsson Vinje ble født, og 175 år siden komponisten Edvard Grieg ble født. I 2019 fortsetter Ola Marius Ryan og Håkon Grotnes sin turné hvor de fremfører Edvard Griegs «12 Sange til digte av Aasmund Olavsson Vinje, op.33». Denne samlingen inneholder mange av Griegs aller mest kjente sanger som «Våren», «Eit syn» og «Ved Rondane».

Ola Marius Ryan fra Namsskogan i Nord-Trøndelag har studert klassisk sang og vokalpedagogikk ved NTNU i Trondheim, og han avsluttet i juni 2007 sin mastergrad i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etter dette har han hatt engasjementer ved de fleste operascenene i Norge, deriblant opera di Setra, Opera Trøndelag og Den Norske opera. De siste årene har han jobbet som sanger i TSO vokalensemble, samt vokalgruppa «Tenorane og Steffen Horn». I tillegg til sin utøvende virksomhet arbeider han som lektor i musikk ved Nord Universitet på Levanger. Ola Marius mottok høsten 2012 Nord-Trøndelag fylkeskommunes kunstnerstipend.

Håkon Grotnes er født og oppvokst i Sandnessjøen, og gikk på musikklinja i Mosjøen før han flyttet til Trondheim for å studere. Han har en mastergrad i utøvende musikk fra NTNU med fordypning i orgel, cembalo og akkompagnement. Han har senere studert direksjon ved universitetet i Tromsø. Grotnes jobber til daglig som organist og kordirigent i Trondheimsregionen og er ellers aktiv som repetitør og komper i flere sammenhenger.