Labyrintvandring 14. september

Labyrint utenfor Grenselandmuseet våren 2019. Labyrinten er en kopi av labyrinten på Holmengrå, en halvøy på østsiden av Bøkfjorden ved Kirkenes.
Foto: Monica Milch Gebhardt/Varanger museum
Labyrint utenfor Grenselandmuseet våren 2019.

Lørdag 14. september kl. 14.00
Miniforedrag og labyrintvandring: Anna Ramskov Laursen – Labyrintenes tilbakekomst
Mange steder i verden har det dukket opp nye labyrinter de seneste årtiene, også i Norge. Folk valfarter til dem som de ikke har gjort på århundrer. Hvorfor? Hva har labyrinten å gi til moderne mennesker?
Prest Anna Ramskov Laursen vil fortelle om labyrintenes historie – visste du for eksempel at noen de eldste, bevarte labyrinter finnes i Skandinavia og Nord-Russland? Hun vil også fortelle om hvordan labyrinten har blitt og blir brukt, vise eksempler på forskjellige typer labyrinter og komme inn på hvorfor så mange blir tiltrukket av dem og hva de kan bidra med i dag. Etter foredraget er det mulig å være med på en labyrintvandring i prestegårdshagen.
Gratis inngang.