Bokskatter

Utstilling oktober-desember: «Bokskatter»

En bok kan vekke flere sanser: lukten, følelsen og synet. Samtidig som bokens innhold både kan ta deg til fjerne himmelstrøk, dra deg inn i en spennende fortelling eller gi deg ny innsikt og forståelse, kan også selve boka som gjenstand fortelle mye. En bok kan være en gave fra en kjær venn, bære minner fra et spesielt sted, eller ganske enkelt pynte opp i rommet med sine farger og materialer.

Bokåret 2019 er en markering av at det i år er 500 år siden den første norske boka ble trykt. I den anledning vier Petter Dass-museet i 2019 særlig oppmerksomhet til museets boksamling, og så langt i år har vi presentert en rekke utvalgte bøker fra samlingen under fanen «Månedens gjenstand». Nå tar vi fram enda flere skatter fra boksamlingen vår og inviterer til utstillingen «Bokskatter», hvor du kan se på og lære om både eldre og nyere bøker, og dessuten dele dine minner om en spesiell bok eller leseopplevelse.