MUSEUMSBUTIKK – RESEPSJON OG INFORMASJON
Museumsbutikken har et variert utvalg av bøker av og om Petter Dass. Her er CD-plater, spesielle gaveartikler for barn og voksne, postkort, t-skjorter og kvalitets souvenirer du ikke finner andre steder. Blant varene finnes bl.a kvalitetsleker og kalligrafipenner i gaveesker. Vi har krus med Petter Dass håndskrift, forklær med Petter Dass-sitater, m.mer. Butikken har et godt utvalg av postkort som stadig fornyes. Frimerker fås også kjøpt. Resepsjonen står til tjeneste med informasjon om museet. Bestilling av varer er mulig per telefon og e-post: petter.dass@helgelandmuseum.no. Fakturagebyr på kr 50,- pluss frakt kommer i tillegg til varepris. Bestillinger med verdi over kr 600,- forhåndsbetales. Ring gjerne om du har spørsmål på telefon: 75 11 01 50.

Nordlands Trompet på engelsk i ny drakt
Nordlands Trompet regnes som et av Petter Dass’ sentrale diktverk. Siden verket første gang ble utgitt i 1739 har det kommet ut i flere ulike utgaver, både med original språkdrakt og i gjendiktning og oversettelse. I 1954 ble en gjendiktning til engelsk utgitt av St. Olaf’s College Press i Minnesota, USA. Mannen bak denne engelske versjonen var Theodore Jorgenson (1894-1971). I boken har Petter Dass’ beskrivelser av folk, natur og levesett i Nord-Norge selskap av illustrasjonene til kunstneren Thorolf Holmboe (1866-1935).

Jorgensons gjendiktning, The Trumpet of Nordland, har i flere tiår bare vært tilgjengelig gjennom antikvariat og bibliotek. Høsten 2015 ble verket gitt ut på nytt.

Les mer om boken og se bestillingsinformasjon her.