Velkommen til Petter Dass-dagene
21. – 24. juni 2018!

Petter Dass-dagene har siden 1983 vært en av landets sentrale kulturfestivaler. Med utgangspunkt i livet og diktningen til Petter Dass har festivalen som mål å være en variert festival med særlig fokus på litteratur, musikk og billedkunst.

I 2018 vil festivalen ha fokus på det tredje bud: “Du skal holde hviledagen hellig”. Tematikken har et historisk perspektiv og knyttes opp til dagens multireligiøse samfunn.

Billetter kan du kjøpe på Kulturbadet i Sandnessjøen eller ved å gå inn under hvert arrangement på denne siden. Last ned program her.

 

Festivalforfatter 2018: Linn Ullmann

Linn Ullmann er en av Nordens fremste skjønnlitterære forfattere. Ullmann har takket ja til å være festivalforfatter for Petter Dass-dagene 2018, og vil i den forbindelse skrive og fremføre en prolog til åpningsseremonien 21. juni. Publikum får også stifte nærmere kjennskap til hennes arbeid gjennom flere arrangement under festivalen, blant annet i samtale med Vårt Lands Alf Kjetil Walgermo.

Ullmann har utgitt seks romaner og mottatt en rekke priser. Ullmanns forrige roman, De urolige, utkom i Norge i 2015 og har fått enestående kritikker i hele Skandinavia. For denne mottok hun bl.a P2-lytternes romanpris og Doblougprisen, og ble nominert til Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturpris. Ullmanns bøker er utgitt i store deler av Europa og i USA. For billetter klikk her.

 

 

Åpningskonsert med Marthe Valle i Alstahaug kirke

Marthe Valle har gitt ut tre plater og fikk Spellemannspris for «årets nykommer i 2006». Marthe har mange års erfaring som liveartist, og deltok høsten 2010 i X-factor på TV 2 der hun kom til finalen. Hun opptrer for det meste med egenskrevne sanger på norsk og er kjent for sitt nære, varme og ærlige uttrykk. Det er viktig for Marthe å invitere lytteren inn i et rom der en kan hvile og finne styrke i musikken. Ved å by på seg selv med både humor og sårbarhet har hun gjort seg bemerket som en av landets beste liveartister. Marthe Valle er en svært samfunnsengasjert artist, som skriver varme låter om hverdagen, livet og kjærligheten. Hun har kombinert jobben som artist og sykepleier, med å flere ganger reise til Hellas for å jobbe direkte med den akutte flyktningesituasjonen, og har også vært svært tydelig i sitt engasjement for hvilke rollemodeller mediene presenterer for unge jenter. Våren 2017 slapp hun et knippe nye låter, og spiller i den forbindelse noen eksklusive konserter sammen med sine musikere. For billetter klikk her.

 

Avslutningskonsert med Halvdan Sivertsen i Alstahaug kirke

Halvdan Sivertsen slapp plata «Ennu ikke landa» vinteren 2017 og har siden vært på turné med repertoar fra denne. Han holder Petter Dass-dagenes avslutningskonsert i Alstahaug kirke.

Utgangspunktet for konserten er den nye platen, men publikum får også gjenhør med kjente og kjære hits og klassikere. Med mye strenglek og vokalharmonier, og toppet med en solid dose nordnorsk humor, tyder alt på at dette blir en strålende kveld. ”Ennu ikke landa” er en livsbejaende erklæring fra en moden mann som har mye på hjertet, men samtidig et uttrykk for at vi svever rundt uten vilje til å se den harde landingen som venter oss alle, dersom vi ikke tar vare på denne stakkars kloden vår, kjærligheten, vennskapet og dem som trenger oss. Og dersom vi selv ikke blir tatt vare på. Dette skriver Halvdan Sivertsen sanger om, og dette har det blitt en livslang karriere av, der flere generasjoner møtes på konsert for å lytte, synge med, le og kanskje tørke en tåre eller to i møte med entertaineren fra Bodø. Ledsaget av Håvar Bendiksen blir det en kveld med kort vei mellom ellevill gapskratt og det dypeste alvor. For billetter klikk her.

 

 

Festivalkunstner 2018: Hugo Aasjord

Hugo Aasjord er bosatt i Steigen og på Skrova. Han er norsk maler, skulptør, grafiker og musiker, og mannen i Morten Strøksnes bok Havboka – eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider. Kunstneren stammer fra en familie med lange tradisjoner innen fiskeri, hvalfangst og fiskeriindustri. Hugo Aasjord brøt med forventningene da han i en alder av 17 år ble tatt opp ved Fachhocshule für Design i Münster, som den yngste noensinne. I løpet av de siste 40 årene har Aasjord holdt en rekke utstillinger i inn- og utland. Han har hatt offentlige utsmykkingsoppdrag og jobbet som kunstnerisk konsulent for offentlige bygg og vært kunstlærer.

Velkommen til åpning i prestegården på Alstahaug torsdag 21.juni kl. 16:00. Gratis inngang.

 

Petter Dass’ poetiske seminar

Petter Dass-dagenes litteraturseminar har vært kjernen i festivalen siden etableringen i 1983. Til årets seminar kommer følgende foredragsholdere:

Siv Frøydis Berg er idéhistoriker og ansatt som forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket. I 2010 disputerte hun ved Senter for teknologi, innovasjon og kultur ved Universitetet i Oslo, med avhandlingen Ny teknologi, gamle forestillinger. Kloning og kunstige mennesker i Shelleys Frankenstein, Goethes Faust II og Huxleys Brave New World. Hun har blant annet utgitt boken Den unge Karl Evang og utvidelsen av helsebegrepet: en idéhistorisk fortelling om sosialmedisinens fremvekst i norsk mellomkrigstid (2002), og vært redaktør på Norske polarheltbilder 1888 1928 (Press 2011) samt All verdens kunnskap.Leksikon gjennom 2000 år (Press 2012). Hun har skrevet tekstene til brevene i boka Fortidens stemmer (2017). I sitt foredrag på litteraturseminaret,  Å skrive om kapp med tiden, ser hun nærmere på kvinnebrevene fra samlingen etter Anders Mathias Dass, som utgjør en del av boka. For billetter klikk her.

 

Morten Strøksnes er idéhistoriker, journalist, fotograf og forfatter og har utgitt åtte bøker innenfor den litterære reportasjesjangeren, og har bidratt til en rekke bokutgivelser. Han ga i 2010 ut boken Et mord i Kongo, en beretning om prosessen mot, og omstendighetene omkring, de to nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French i Den demokratiske republikken Kongo. Boken ble nominert til Brageprisen, og er også utgitt på Leopard Förlag i Sverige. Strøksnes er forfatteren bak Havboka – Eller kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider, og fikk Brageprisen 2015 for denne boken.På litteraturseminaret vil han foredra om Havmonstre. En fryktelig og skrekkinnjagende historie. Med vekt på Olaus Magnus’ sensasjonelle illustrasjoner og beskrivelser i «Carta Marina» og «De Nordiske folks historie» (1555). For billetter klikk her.

 

Ronny Spaans har en doktorgrad fra Universitetet i Oslo, som omhandler litteratur og handel i den nederlandske gullalderen på 1600-talet. Han er kulturredaktør og journalist i Dag og Tid, og har ved siden av å arbeide som journalist, hatt fokus på arkitektur og stedsutvikling i Norge. Han har gjort fenomenet kjøpesenter til et prosjekt, og har besøkt 34 byer og bygdebyer og tatt senter-Norge på pulsen. Resultatet er boka Kjøpesenterlandet. Planlaus norsk stadutvikling, som utkom på Dreyer forlag tidligere i år. Spaans har tidligere gitt ut diktsamlingen, Svalene i Lisboa (2008) og en essaysamling om forfatterskapet til Olav H. Hauge, Tid å hausta inn (2008).I foredraget Spaans holder under litteraturseminaret er tittelen Petter Dass og lesekunst på 1600-tallet. For billetter klikk her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petter Dass’ etiske seminar – Du skal hvile. Det haster!

I det etiske seminaret inviterer prost i Nord-Helgeland, Olav Rune Ertzeid, to foredragsholdere til hvert sitt innlegg og en påfølgende samtale. Denne finner sted i Alstahaug kirke. For 2018 er tema for det etiske seminaret hviledager og vår tids annerledesdager i et multikulturelt samfunn: Du skal hvile. Det haster! Årets foredragsholdere er Faten Mahdi Al-Hussaini og Einar Gelius.

Faten Mahdi Al-Hussaini er fra Irak. Hun kom til Norge da hun var halvannet år gammel. Hun er aktiv i kampen mot ekstremisme og radikalisering. Hun har mottatt Bergensprisen for sitt mot og sitt engasjement. Hun trådte for alvor inn i norsk offentlighet da hun deltok på en demonstrasjon mot den Islamske Stat (IS) utenfor Stortinget 25. august 2014.  I mars 2015 startet hun organisasjonen JustUnity sammen med Yousef Bartho Assidiq. Organisasjonens hovedmål er å forebygge radikalisering og ekstremisme blant ungdom. Toleranse og menneskeverd er nøkkelord i Fatens liv. Som norsk kvinne med muslimsk bakgrunn kjemper hun på flere fronter, ikke bare mot radikalisering, men også for den muslimske kvinnen i den norske offentligheten. Høsten 2017 var hun aktuell på NRK med dokumentarserien “Faten tar valget” som utløste mange reaksjoner på hennes bruk av hijab i kommentarfeltene på sosiale medier.  Debatten ble fulgt opp av programmet “Faten tar praten” hvor Faten tok hijab-kritikken på alvor og snakket med muslimske jenter om hva den faktisk betyr.

Einar Gelius er prest, sakprosaforfatter og samfunnsdebattant som er best kjent fra sin tid som sokneprest i Vålerenga kirke og Gamlebyen prestegjeld i Oslo (1995-2011). Gelius var statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet i Jens Stoltenbergs første regjering (2000-2001). Han har også sitt faste program på radiokanalen P4 hvor han inviterer kjente mennesker til en samtale om tro og tvil. Han har gitt ut bøkene Himmel og helvete, Hjertet får ingen rynker – tanker om kjærlighet, Til trøst: en bok om å miste noen du er glad i, Sex i bibelen og Det er håp i de foldede hender. Kort tid etter at han ga ut boka Sex i Bibelen varslet biskop Ole Christian Kvarme oppsigelsessak mot Gelius. En drøy måned senere ble det kjent at Gelius hadde fratrådt sin stilling i Vålerenga kirke etter møte med biskopen. Han har siden 2014 virket som prest i Lom i Hamar bispedømme.

For billetter klikk her.

 

 

Konsert med Trygve Skaug

Låtskriver og artist Trygve Skaug har siden 2006 vært sentral i bandet StMorritz. Siden 2012 har han reist landet rundt med solokonserter, og gitt ut to soloalbum; Martyren (2014) og Seine natt desember (2015), begge på plateselskapet Koke Plate. I 2017 kom platen Sanger du skal få når jeg dør, på plateselskapet Grammofon. Singlene Martyren og Heldig – de to første singlene fra hans solo debutalbum ble begge radiolistet. Hans konserter omtales som “en blanding av gode tekster, høy musikalsk kvalitet, lun poesi og finurlige betraktninger om livet slik det er og slik vi drømmer om at det skal være”.

Trygve Skaug har gitt ut tre diktsamlinger; 11 millioner bugg (2013), En glemmebok (2014) og 50 kubikks hjerte (2015), alle utgitt på forlaget Koke Bok. I 2017 kom diktsamlingen Den siste. Han har også bidratt til flere ulike diktantologier, blant annet Ren poesi, og Ren poesi 2. For billetter klikk her.

 

Forfattermøter under Petter Dass-dagene

Under Petter Dass-dagene 2018 kan du i tillegg til festivalforfatter Linn Ullmann møte følgende forfattere:

Asbjørn Bakke: “Mannen som holdt hviledagene på armlengdes avstand”

Erik Bye brukte begge sider av døgnet, alle tilgjengelige dager i uken og levde et liv under høytrykk fra startplanken til målstreken. Asbjørn Bakke har brukt sju år på å sirkle inn denne mannen som hadde hele Norge i sin favn og hele verden som sin tumleplass. Det er blitt til bestselger-biografien “Erik Bye”, som er omfavnet av kritikerne. Hvor kom Erik Bye fra, hva plantet uroen i ham og hvordan fikk han posisjonen som gjorde at han ble kåret til det forrige århundrets viktigste nordmann etter Kong Olav og Einar Gerhardsen? Erik Bye var en journalist, samfunnsdebattant, komponist, skuespiller, aktivist, medmenneske og livskunstner som skrev og sang vare tekster med kraftig litterær klo. Hvordan ble denne poesien til? Bakke vil gi noen svar. For billetter klikk her.

 

Sølvi Ytterstad – forfatteren fra Gudskjelovlandet

«Det er så fortæranes langt til Betlehem» skriver lyriker Sølvi Ytterstad. Derfor skiver hun tekster hvor gudstroen settes inn i menneskenes hverdag, såkalt kontekstuell teologi. Ytterstad er født i Lødingen, i Vestbygd, lillejuleaften i 1945. Sølvi har gitt ut seks lyrikksamlinger, og har gjennom flere tiår vært representert i tidsskrift og ukeblader. Dagbladet har brukt flere av tekstene på sin lyrikkplass, og NRK Radio/TV har benyttet diktene. Diktet «Lofotstjerna» leses hver jul på NRK Radio, og Festspillene i Nord-Norge har gitt henne plass flere ganger. Kirkene bruker lyrikken, og viktigst av alt, mennesker som sliter bruke diktene.

Sølvi Ytterstad har samarbeidet med musikerne Helge Sveen, Brit Kristin Fjellstad, Knut Erik Sundquist, Erika Tooth, Arne Dagsvik, Wolfgang Smith m. fl. Musikk er også skrevet til diktene av Helge Sveen, Ola Bremnes, Henning Gravrok, Ragnar Bull, Arne Dagsvik, Sven Hundsnes, Einar Idland, Ole Gunnar Nilsen, Trond H.F. Kverno, Marthe Valle og Ketil Bjørnstad, som har skrevet musikken til Tale fra havet (fra Lofotoratoriet 2017).
Hun er medlem av Nordnorsk forfatterlag.

«Jeg liker hennes lyriske åre, og beundrer kombinasjonen mellom friskhet, humor, alvor, smerte – og en dyp og ekte spiritualitet.»

Trond H.F. Kverno, professor i kirkemusikk.

For billetter klikk her.

Forfattermøte for familien med Marit Røgeberg Ertzeid

Marit Røgeberg Ertzeid er 57 år, mor og bestemor. Hun er utdannet barnehagelærer og er opptatt av å stimulere barns nysgjerrighet. I debutboken Småkryp for småfolk står hun for både tekst og bilder. Her lar hun de yngste leserne komme tett på smådyr og insekter vi finner i naturen vår.

I boken møter vi en rekke kjente kryp fra norsk natur: bille, edderkopp, flue, humle, marihøne, maur, meitemark, mygg, snegle, sommerfugl, stankelbein, veps. Bildene er innbydende og tett på, og teksten er en enkel og lett forståelig. Gratis inngang.

 

Inga Næss: «Det er vårres klokke og vårres ku!»

Om øyværingsånden og dagliglivet i øyan.

Inga Elisabeth Næss er skjønnlitterær og faglitterær forfatter, bosatt i Trondheim. Hun har blant annet skrevet biografier om billedveversken Hannah Ryggen og billedkunstneren Bjarne Ness. Flere av bøkene hennes henter handling og tematikk fra Helgelandskysten og spesielt fra Vega, der hun ble født og bor store deler av året. Her har hun arbeidet med verdensarv og etablert ærfuglmuseet Ehuset.

Gjennom mange år har hun også samlet stoff om livet til øyværingene i Norges største skjærgård. Hennes siste bok, “ØYLANDET – dagligliv på Hegelandskysten”, er et viktig verk om nordnorsk kystkultur.

Inga Næss mottok Forbundet Kystens hederspris for 2016.

For billetter klikk her.

Ellen Wisløff “Ren poesi for hundre tusen”

Foredrag om poesi en digital tidsalder

Etter et samlivsbrudd startet Ellen Wisløff den anonyme Instagram-kontoen @renpoesi for å dele dikt hun likte. I en tøff periode av livet ble poesien et pusterom. Det som startet som en privat, anonym konto med mål om hundre følgere, ble raskt et mye større prosjekt. I 2015 gav Wisløff ut boka «Ren poesi» på Cappelen Damm, som kom på bestselgerlistene og solgte i 44 000 eksemplarer. Senere har hun kommet med oppfølgerne «Ren poesi – del 2» (Aller Forlag, 2016) og «Mer ren poesi» (Aschehoug, 2017) og «Skitten poesi» (Aschehoug, 2017).

På Instagram-kontoen deler Ellen Wisløff dikt av både veldig kjente poeter, men også nye, norske poeter som Ruth Lillegraven, Nils-Øivind Haagensen og Synne Lea. Denne innsatsen verdsettes både blant mange norske poeter, og ikke minst blant de nærmere hundre tusen følgerne som i dag følger Wisløffs poesiprosjekt på Instagram.

Ellen Wisløff tar med seg noen av sine favorittdikt og forteller mer om prosjektet i sitt foredrag under Petter Dass-dagene. For billetter klikk her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmen «Fjell som faller» og møte med filmskaper Bodil Furu

Filmen «Fjell som faller» er resultat av nesten seks års arbeid på Vegaøyene i Nordland.

I filmen møter vi Anna Stensholm og Anne Lånan og deres personlige fortellinger. De to kvinnene var de siste som på 1980-tallet forlot sine hjemsteder på Vegaøyene på Helgelandskysten, etter at øysamfunnene hadde blitt avfolket gjennom to tiår. De to kvinnenes personlige fortellinger og åpne refleksjon over livet de har levd gir et innblikk i ulike fysiske og psykiske strate- gier for å takle hverdagslivet i et værhardt lite samfunn. Skildringen av de to kystkvinnene og de avfolkede øy- samfunnene lar allmenne og eksistensielle spørsmål stige til overflaten.

Bodil Furu (f.1976) et utdannet fra Statens Kunstakademi (KHIO). Hun har i sine filmer  arbeidet med tematikker knyttet til landskap, territorier og naturressurser i Norge, Kina og Kongo. Hennes filmer er vist bredt internasjonalt som soloutstillinger, gruppeutstillinger, på biennaler og filmfestivaler.

Om filmen:
HD video. 58 min. 2012
Medvirkende: Anna Stensholm, Anne Johnsen Lånan
Foto: Bodil Furu, Anne J. Lånan og Bjørnar Stensholm.
Manus, klipp og regi: Bodil Furu
For billetter klikk her.

 

Levi Henriksen & Babylon Badlands  – “Verden av i går”, konsert og bokbad

I september 2017 kom Levi Henriksen med romanen Her hos de levende – en roman om en tidligere musiker som forsøker å forstå seg selv, og hvorfor han handler som han gjør, gjennom å rekonstruere livet til faren, stilhopperen som mistet flere av sine nærmeste i yngre dager, men likevel vokste opp med en sjelden evne til ikke å la seg kue.  Her hos de levende er historien Levi alltid har hørt han skulle skrive men som han alltid har forøkt å lure seg unna; historien om faren, likhet med sitt opphav og at man aldri kan unnslippe den man er. Noe av det samme temaet berøres i Levi Henriksen & Babylon Badlands plate “Verden av i går”, som kom i oktober 2017, og aldri har det vært flere berøringspunkter mellom musikeren og forfatteren Levi Henriksen som i tittelsporet synger «Pappa og jeg i svarthvitt, jeg på taket til hans nye bil/På fanget hans bak rattet, verden rundt på under en mil.

Levi Henriksen debuterte som skjønnlitterær forfatter i 2002 med novellesamlingen Feber, men det store gjennombruddet kom i 2004 med romanen Snø vil falle over snø som har falt. Levi er journalist og musiker og ikke minst er han kjent som låtskriver og tekstforfatter. Henriksens forfatterskap er preget av at han kombinerer maskulinitet og sårbarhet, urbanitet og følelsen av å befinne seg i alle tings utkant.

Forfatteren Levi har hele 22 bokutgivelser bak seg siden debuten med novellesamlingen Feber i 2002. Musikeren Levi er derimot et mer ukjent kapittel for hans litterære tilhengerskare tross fem plater siden debutalbumet “Herfra til Rockaway Beach” fra 2005. I konserten “Verden av i går” ønsker vi derfor å presentere forfatteren og musikeren Levi i et musikalsk bilde med temaene fra både ny bok og plate som bakteppe; nemlig arven fra familien, evnen til å se seg selv og verden gjennom øynene til de menneskene man kommer fra og kunsten i det å vokse opp som seg selv.

Babylon Badlands består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte og som har spilt sammen i en rekke sammenhenger. Trommeslager Finn Lilleseth er en lokal legende i Sør-Hedmark og var grunnleggeren i et av landets første sørstatsrockband First’n Last. Bassist Morten Andreassen har blant annet har spilt på de spellemannsnominerte platene til Roy Lønhøiden, men også på nyere ting som kultinnspillingene til Roger Græsberg and The Anti-Music Bonaza. Gitarist Anders Bøhnsdalen spilte sammen med Henriksen i Heart of Mary.

For billetter bokbad og konsert klikk her.
For billetter konsert klikk her.

 

Konsert med Sandra Lyng –  rusfritt arrangement for ungdom

Sandra Lyng har hatt stor suksess de siste årene med engelskspråklige platina-singler som “Play My Drum” (over 22 mill. Streams på Spotify alene), “PRTEY” og “Night After Night”. Hun ar nå returnert til å synge på norsk, med singler «Ta Me Dit» med Morgan Sulele, “Bungalow” med Temur, “Fall” med OnklP, og nå “Når Julen Kommer” med Vidar Villa. Sandra Lyng har bygget sin posisjon som en av våre største popartister, og levert sterke dance-orienterte poplåter som berører moderne EDM. For billetter klikk her

   

Elisabet Alsos Strand, MOKUHANGA- tresnitt

Utstillingen vises i Kulturbadet galleri i perioden 7.juni-24.juni

Elisabet Alsos Strand er født i Mo i Rana og bor i Trondheim. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og tok doktorgraden i 2015 ved Kunstakademiet i Krakow, Polen. Strand uttrykker seg gjennom grafikk, papir og kunstnerbøker. Naturen og dens prosesser er ofte utgangspunkt for bildene, som forsøker å invitere til en meditativ betraktning av landskapet. Strand stiller jevnlig ut ved norske gallerier og kunstforeninger. Hun har deltatt på kollektivutstillinger i inn- og utland og mottok i 2006 Kunstklubbens pris for beste grafiske arbeid på Høstutstillingen. Hun er innkjøpt til offentlige og private samlinger og har bidratt med offentlige utsmykkinger. Hun har initiert og koordinert internasjonale samarbeid og utstillinger. For mer informasjon om kunstneren se: www.elisabet.no

Kunstverksted for barn I samarbeid med Nordnorsk kunstnersenter (NNKS) inviterer vi til kunstverksted med Elisabeth Alsos Strand, for barn og unge i alderen 8-13 år i Kulturbadet.Årets tema under Petter Dass-dagene er det tredje bud: Du skal holde hviledagen hellig. For mange barn har det betydd å gå på søndagsskolen, der fortellinger fra Bibelen ble vist gjennom papirfigurer som ble flyttet rundt på en flanellograf. På kunstverkstedet skal vi trykke med figurer som vi klipper og skjærer ut i papir. Sammen tolker vi fortellinger fra søndagsskolen og bidrar med hver vår bit til å sette sammen store bilder, trykket på kinesiske papirruller.Informasjon, og kode til billettkjøp:telefon eller e-post til Petter Dass-museet, tlf. 75 11 01 50, e-post: petter.dass@helgelandmuseum.no

Foto: Leila Jarman

 

Familiekonsert og St. Hans-feiring på Alstahaug

Christine Sandtorv er kjent som frontfigur og låtskriver for den norske stjernegruppen Ephemera, som i årene 1996 til 2004 ga ut fem album, turnerte i inn-og utland og mottok en rekke priser. I 2006 ga Christine ut sin første soloplate First Last Dance. Etter selv å ha blitt mor, kom den første barneplaten Godnattsanger i 2009. Dette var starten på et helt nytt univers, Stjernetellerne. Gullamanter (2012) og Dinomaur (2014) fikk begge Spellemannprisen for Årets Barneplate. Med utgangspunkt i de tre barneplatene spiller Christine & Stjernetellerbandet i dag på barne- og familiefestivaler, i tillegg til egne barne- og familiekonserter. Det fjerde albumet i Stjernetellerserien kom i september 2016. I juni 2017 kom Christines første visealbum, I mellom skyer. For billetter klikk her.

 

 

Helgeland sparebank ny hovedsponsor for Petter Dass-dagene

Petter Dass-dagene er veldig fornøyd med å ha inngått en ny hovedsamarbeidsavtale med Helgeland sparebank for Petter Dass-dagene 2018. Vår nye hovedsponsor spanderer gratis frokost til alle i oppvarmet telt utenfor bankens lokaler i Sandnessjøen. Helgeland Sparebank bidrar også bl.a til at festivalen kan invitere til en gratis barnekinoforestilling med Karsten og Petra i Kulturbadet i Sandnessjøen. Helgeland sparebank bidrar også til finansieringen av den utendørs familiekonserten med Christine Sandtorv i  forbindelse med den tradisjonelle St.Hans-feiringen på Alstahaug.

Gratis utendørsfrokost i oppvarmet telt torsdag 21.juni kl. 07:00-10:00. For mer informasjon klikk her.
Gratis barnekino Karsten og Petra. For mer informasjon klikk her.
Familiekonsert med Christine Sandtorv St.Hans. For informasjon og billetter klikk her.

 

 

Samarbeidspartnere:

 

For mer informasjon evt. annet kontakt prosjektleder Irena Jovic, tlf.nr.: 992 34 972, eller per e-post: petter.dass.dagene@helgelandmuseum.no.