Linn Ullmann er en av landets mest fremtredende forfattere, og har takket ja til å være festivalforfatter for Petter Dass-dagene 2018. Festivalen avholdes i perioden 21.-24.juni. I den forbindelse kommer hun til å skrive og fremføre en prolog til åpningsseremonien. Hun har utgitt seks romaner og mottatt en rekke priser. Ullmanns forrige roman, De urolige, utkom i Norge i 2015 og har fått enestående kritikker i hele Skandinavia. For denne mottok hun bl.a P2-lytternes romanpris og Doblougprisen, og ble nominert til Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturpris. Ullmanns bøker er utgitt i store deler av Europa og i USA. 

Petter Dass-dagene har siden 1983 vært en av landets sentrale kulturfestivaler. Med utgangspunkt i livet og diktningen til Petter Dass har festivalen som mål å være en variert festival med særlig fokus på litteratur, musikk og billedkunst.

I 2018 vil festivalen ha fokus på det tredje bud: “Du skal holde hviledagen hellig”. Tematikken har et historisk perspektiv og knyttes opp til dagens multireligiøse samfunn.

Vi arbeider med programmet som vil bli lagt ut på våre nettsider når dagene nærmer seg. For mer informasjon evt. annet kontakt prosjektleder Irena Jovic, tlf.nr.: 992 34 972, eller per e-post: petter.dass.dagene@helgelandmuseum.no.