fbpx

Barnas Museum 2.- og 3.mars

Tirsdag 2. -og mandag 3.mars kl. 11:00-14:00
BARNAS MUSEUM:

Barnas museum i vinterferien!

I anledning vinterferien har vi Barnas Museum-aktivitet to dager denne uka, for barn i Alstahaug kommune. Vi deler ut «Sanse-bingo», der målet er å se, høre og kjenne ting ute i naturen, og krysse av flest mulig ruter på bingoarket. Det blir trekning av premie når uka er omme! Hvis været tillater det tar vi frem ringspill, stylter og kast-på-boks-spill utenfor Eldhuset.

I Margrethes kafé kan du som alltid få kjøpt kaker, vafler, rundstykker m.m.
Velkommen til barnas museum tirsdag 2. mars og onsdag 3. mars kl. 11.00-14.00.

Kom når du vil – gratis inngang.

Kåserikafé 5. mars

Fredag 5. mars kl. 12.00
KÅSERIKAFÉ: «Hermetikk, takk»

I perioden 1895 til 1919 ble 11 hermetikkfabrikker etablert på Helgeland. Flertallet av fabrikkene på Helgeland fikk kort levetid, og ble nedlagt etter få år, særlig på 1920-tallet. Seinere ble ytterligere et par fabrikker etablert. Da særlig fabrikker som produserte hermetiserte krabber.

Avdelingsleder Ann Kristin Klausen fra Helgeland Museum, Nesna, kommer til vår kåserikafé for å fortelle mer om hvem som grunnla de første hermetikkfabrikkene, hvorfor og hva som ble produsert. Bildet viser arbeiderne på hermetikkfabrikken Roal på Nesna, ca. 1916. 

Gratis inngang

Barna museum 21. mars

Søndag 21. mars kl. 12.00-15.00
BARNAS MUSEUM: Natursti og tjuvstart på vaffeldagen
 
Vi feirer at det er snart er vår, snart påske og attpåtil snart vaffeldagen. Dagen markeres med natursti, påskepyntlaging, om FHI-sine retningslinjer tillater det, og selvfølgelig vafler på menyen! Barn må være i følge med voksne.

Kom når du vil, ingen deltakeravgift.