fbpx

Åpner 17. juni

Sommeråpent på Petter Dass-museet 17. juni – 15. august

Museets hovedbygg, tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta AS, er åpent for publikum onsdag-søndag kl. 10.00-15.30. (Margrethes kafé kl. 10.00-15.00). Mandag og tirsdag stengt. Dette er gjeldende frem t.o.m. 15. august.

Denne sesongen vil det ikke være mulig å forhåndsbestille eller booke for grupper til omvisning og bespisning hos oss, men vi tar imot individuelle besøkende. Vi tilrettelegger i tråd med FHI sine retningslinjer.

Se mer om sommerens publikumstilbud og les om våre smitteverntiltak i vår brosjyre.

Gækkebrev

Klippe-klippe…gækkebrev!

I Danmark skriver mange barn ”gækkebrev” eller snøklokkebrev til hverandre like før påske. Brevene klipper man til i vakre og morsomme mønster. Man kan også tegne og fargelegge litt på dem. Gækkebrevets forløper er ”bindebrevet”, som stammer fra Tyskland. Vi tror at Petter Dass også skrev bindebrev til flere av sine venner og kjente, men vi vet ikke om disse finnes lengre. Les mer om denne tradisjonen og la dere inspirere til å lagne egne «snøklokkebrev» nå i tiden før påske. Bakerst i dokumentet finner dere trinn-for-trinn beskrivelser av hvordan man lager et gækkebrev, og maler for utklipp.