fbpx

Åpner 17. juni

PETTER DASS-MUSEET SOMMEREN 2020

Petter Dass-museet åpner for sesongen 17. juni 2020.

Museets hovedbygg, tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta AS, er åpent for publikum ons-søn 10:00-15:30. (Margrethes kafé 10:00-15:00). Man-tir stengt. Dette er gjeldende frem t.o.m. 15. august.

Denne sesongen vil det ikke være mulig å forhåndsbestille eller booke for grupper til omvisning og bespisning hos oss, men vi tar imot individuelle besøkende. Vi tilrettelegger i tråd med FHI sine retningslinjer.

Gækkebrev

Klippe-klippe…gækkebrev!

I Danmark skriver mange barn ”gækkebrev” eller snøklokkebrev til hverandre like før påske. Brevene klipper man til i vakre og morsomme mønster. Man kan også tegne og fargelegge litt på dem. Gækkebrevets forløper er ”bindebrevet”, som stammer fra Tyskland. Vi tror at Petter Dass også skrev bindebrev til flere av sine venner og kjente, men vi vet ikke om disse finnes lengre. Les mer om denne tradisjonen og la dere inspirere til å lagne egne «snøklokkebrev» nå i tiden før påske. Bakerst i dokumentet finner dere trinn-for-trinn beskrivelser av hvordan man lager et gækkebrev, og maler for utklipp.