fbpx

Bokskatter

1.februar-26.april
UTSTILLING: «BOKSKATTER»
En bok kan vekke flere sanser: lukten, følelsen og synet. Samtidig som bokens innhold både kan ta deg til fjerne himmelstrøk, dra deg inn i en spennende fortelling eller gi deg ny innsikt og forståelse, kan også selve boka som gjenstand fortelle mye. En bok kan være en gave fra en kjær venn, bære minner fra et spesielt sted, eller ganske enkelt pynte opp i rommet med sine farger og materialer.

Bokåret 2019 var en markering av at det var 500 år siden den første norske boka ble trykt. I den anledning viet Petter Dass-museet særlig oppmerksomhet til museets boksamling. Det ble presentert en rekke utvalgte bøker fra samlingen under fanen «Månedens gjenstand». Som en oppfølger av dette arbeidet fant vi fram enda flere skatter fra boksamlingen og produserte utstillingen «Bokskatter». I denne utstillingen kan man se og lære om både eldre og nyere bøker.