Barnas museum 22. mars

Søndag 22. mars kl. 12.00-15.00
Barnas museum: Vaffeldag og påskepynt

Visste du at vaflene har sin egen merkedag? Marimesse, 25. mars, har i Sverige fått navn som vår frues dag, etter Jomfru Maria og vårens begynnelse. Historien forteller at våre naboer uttalte “Vårfrudagen” litt slurvete, slik at den etter hvert ble til “Våffeldagen”. Hvorvidt dette faktisk er tilfellet, vites ikke. Men man vet at man har feiret Maria budskapsdag både i Norge og Sverige med kakespising i mange år, kanskje også nettopp vafler. I vår tid feires den store europeiske vaffeldagen alltid rundt 25. mars.

Barn og barnefamilier som besøker oss på denne vaffeldagen kan være med på ulike aktiviteter: finn «vaflene» vi har gjemt rundt omkring i museet, og lag påskepynt i Stabburet. I Margrethes kafé selges nystekte vafler.

Kom når du vil – gratis inngang.