fbpx

Lørdag 10.juni kl. 14:oo
SOMMERUTSTILLER I PRESTEGÅRDEN: Anne Sophie Lorange
Utstillingen vises i perioden 10.juni-15.august

Kunstneren er født og oppvokst i USA og flyttet til Skandinavia som tenåring. Med sin tospråklige bakgrunn utforsker hun forestillingen om nostalgi, identitet og tilhørighet. Tilskueren inviteres inn i et reflekterende rom mellom indre og ytre landskap og mellom fortid, fremtid og nuet. Hennes kunstneriske praksis utforsker møtet mellom det å vokse opp i to ulike kulturer, om tilhørighet, utenforskap og søken etter identitet.

Hennes arbeider, hovedsaklig bestående av malerier og installasjoner, utvikler seg gjennom intuitive abstrakte komposisjoner hvor nærhet til linje og farge kommuniserer med hverandre. Gjennom hennes mangeårige arbeid med skulpturelle installasjoner i naturen, utforsker hun nostalgiske dialoger gjennom å samle drivved og stein langs kystlinjen i Sør-Norge. Naturmaterialene hentes fra steder hun lekte som barn.

Kunstneren er bosatt i Oslo, er medlem av LNM og UKS, og har hatt en rekke separat-og gruppeutstillinger i både Norge og utlandet. Blant disse er Østlandsutstillingen, Bærumsutstillingen, Asker Museum og Ely Center of Contemporary Art. Kunstneren har en MFA, Universitet i Plymouth, UK og studerer til en kreativ doktograd (PhD) innenfor maleri ved John Moores Liverpool Universitet i UK i samarbed med Transart Institutet i NY, USA. I tillegg, har hun vært malelærer ved Nydalen kunstskole i Oslo. Hun har nylig hatt et opphold ved Edvard Munchs atelier. Der skapte hun en serie malerier og installasjoner som er knyttet til fragmenterte minner om Munch.

For mer informasjon se instagram: annesophielorange og nettside: www.annesophielorange.com