fbpx

Barock’n Roll

Barockn rollLørdag 27. juni kl. 18.00
Konsert: ”Barock ’n Roll”

Helgeland Sinfonietta i samarbeid med Toppenkurset inviterer til skikkelig Barock’n Roll i Alstahaug kirke.

En av verdens ledende cembalister og professor i Køln, Ketil Are Haugsand, sammen med stjernesopranen, Isa Katharina Gericke, og et knippe solister og orkestermusikere fra Helgeland Sinfonietta og Toppenkurset presenterer strålende høydepunkt fra barokkens rike tidsalder representert med Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann og Georg Friedrich Händel.

Om solistene:

Ketil Haugsand, cembalo
Ketil er professor i cembalo ved Hochschule für Musik i Köln, og er regnet som en av de fremste nålevende cembalister. Haugsand studerte ved Conservatorium van Amsterdam under Gustav Leonhardt, en pioner innenfor cembalospill. I 1975 vant han den ettertraktede «Prix d’Excellence» ved universitetet. Han har også vunnet cembalokonkurranser i Brügge og Paris, og studert i Praha. Han har gitt ut en mengde album, og har i sær hatt et fruktbart samarbeid med Norsk barokkorkester.

Isa Katharina Gericke, sang
Isa Katharina er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Hochschule der Künste i Berlin. Hun vant 1. pris i den nasjonale Dronning Sonjas Musikkonkurranse i Oslo/Trondheim i mai 2001. Året etter mottok hun prisen som ‘Årets nykommer’ under festivalen Kissinger Sommer i Tyskland. Høsten 2003 debuterte Isa ved Den Norske Opera. Som solist har Isa vært engasjert med bl.a Oslo Filharmoniske Orkester, BBC Symphonic Orchestra, Tsjekkisk Filharmoni, Akademie für alte Musik Berlin og Stavanger Symfoniorkester. Hun har samarbeidet med dirigenter som bl.a Sir Andrew Davies, Manfred Honneck, Franz Brüggen, Rinaldo Alessandrini og Philipe Herreweghe. Gericke har spesialisert seg innen Lied-og romanse genren, og har i den sammenheng deltatt ved flere festivaler i inn-og utland. Høsten 2008 debuterte hun i London med en recital i Wigmore Hall.

Inngang kr 200,-/100,-/75,- (kulturkort).