fbpx

Konsert med Franziska Wika 25.februar

Søndag 25. februar kl. 12:00
KONSERT: Franziska Wika presenterer musikk av Philip Glass 

Pianisten Franziska Wika tar oss med på en reise i komponisten Philip Glass særegne musikalske verden. Glass studerte komposisjon og keyboard ved Juilliard i New York på begynnelsen av 1960-tallet. Det var imidlertid først under sine fortsatte studier hos Nadia Boulanger i Paris at Glass begynte å komponere i den minimalistiske stilen, som siden har blitt hans kjennetegn, og som har gjort ham til en av de mest anerkjente moderne komponistene. En viktig inspirasjon i Glass’ skapelse av sitt eget musikalske formspråk var den indiske sitarspilleren Ravi Shankar.

 

På programmet står: «The Opening» fra Glassworks, Mad Rush, Metamorphosis – inspirert av Franz Kafkas likelydende roman fra 1915, Choosing Live fra filmen «The Hours»

Musikken blir ledsaget av bilder og film. Franziska Wika er fra Tyskland og kom til Norge i 1988. Hun tok sin utdanning ved musikkhøgskolen «Felix Mendelssohn-Bartholdy» i Leipzig og «Ferenc Lizst» akademiet i Budapest. Hun har en omfattende solistisk og kammermusikalsk virksomhet i Europa og Norge der hun har vært landsdelsmusiker i Nord Norge, høgskolelektor ved Nordnorsk Musikkonservatorium og undervist ved Namsos og Mosjøen videregående skole. I dag arbeider hun som distriktsmusiker i Vefsn-Ensemblet i Vefsn kommune og har spilt over 1000 lunsjkonserter på Kulturverkstedet i Mosjøen.

Pris: Voksen 200,- Student/honnør 150,- Barn under 16 gratis