fbpx

Ludvig Bø

Lørdag 29.oktober kl. 14:00
FOREDRAG: «Fortida er ikke hva den en gang var; Et skråblikk på fortidas glorifisering»

Velkommen til et innblikk i fortidas glorifisering. Var alt bedre før, eventuelt noe, eller hva? Med dette foredraget ønsker Ludvig Bø, som er ny formidlingsleder ved Petter Dass-museet, å bidra til en oversimplifisering av en meget kompleks problemstilling. Helt fra antikkens filosofer, med Sokrates i spissen, har vi skriftlige kilder som ergrer seg over ungdommens latskap. Samtidig har «ungdommen» stort sett alltid klaget over de voksnes manglende evne til å forstå ny teknologi. Bø vil ta for seg ulike utsagn man ofte hører i forbindelse med glorifisering av fortida, eller med klager til dagens samfunn.

Alle årtier har hatt sin sjarm, men hvor mye av dagens bekvemmeligheter er man villig til å ofre for å få det tilbake? Kan man plukke og mikse fordelene med ulike tiår for å skape det perfekte samfunn? På hvilken måte påvirker de endrede samfunnsnormene oss negativt? Og kanskje viktigst av alt; hvorfor blir dagens unge krenka av alt mulig?


Om Ludvig Bø-formidlingesleder, Petter Dass-museet:

Master i religionsvitenskap fra NTNU – ekspertise radikalisering og statelig interaksjon med ekstremistiske bevegelser.
Bachelor i historie med fordypning i nasjonalisme og moderne norsk historie.
Årsstudium i Praktisk Pedagogisk Utdanning
Samfunnsdebattant innenfor religionens rolle i Norge, diskriminering på religiøst grunnlag, nasjonalisme, og fortidas glorifisering.

Gratis inngang.