fbpx

Bauta_komPETTER DASS-DAGENE
Petter Dass-dagene arrangeres i 17.-19.juni 2022.

Vi takker våre samarbeidspartnere for årets festival. Petter Dass-dagene ble arrangert med støtte fra Nordland Fylkeskommune, Alstahaug kommune, Sparebank 1 Helgeland, Helgland Blad, Scandic, Hertz, Fritt ord og Helgeland museum.

For mer informasjon kontakt prosjektleder Irena Jovic, e-post: petter.dass.dagene@helgelandmuseum.no, eller per tlf.nr.: 992 34 972.

TRADISJONSRIK LITTERATURFESTIVAL PÅ ALSTAHAUG
Norges store dikterprest Petter Dass (1647-1707) blir hedret med Petter Dass-dagene på Alstahaug annet hvert år. Festivalen er en tradisjonsrik litteraturfestival, som siden 1983 har vært arrangert i Alstahaug kommune. Festivalen ble etablert etter initiativ fra Nordland Fylkeskommune, og sammen med Hamsun-dagene er dette landsdelens eldste litteraturfestival.

Petter Dass-dagene har etablert seg som en sentral kulturfestival for landsdelen og regionen, og favner om en bred målgruppe. Med forfattermøter, konserter, forestillinger og utstillinger byr festivalen på kulturmøter for enhver smak. Festivalen har egne arrangement som er rettet spesielt mot barn, unge og seniorer. Festivalen arrangeres i regi av Petter Dass-museet/Helgeland Museum. Festivalarenaer er Petter Dass- museet og Alstahaug kirke.

Blant festivalens målsetninger er et program med innslag av høy kunstnerisk kvalitet. Det vil si med utgangspunkt i Petter Dass sitt liv og diktning, og med et betydelig samtidsorientering fokus; det være seg litteratur, musikk og billedkunst. Kirkelige arrangementer skal inngå i programmet. Arrangementet skal bidra til å profilere skapende og utøvende kunstnere med tilknytning til regionen samt å ivareta samarbeid med aktuelle lag, foreninger og frivillige ressurser.