fbpx

Bauta_kom Årets program finner du ved å klikke deg inn her: PROGRAM PETTER DASS-DAGENE 17.-19.juni 2022

TRADISJONSRIK LITTERATURFESTIVAL PÅ ALSTAHAUG
Norges store dikterprest Petter Dass (1647-1707) blir hedret med Petter Dass-dagene på Alstahaug annet hvert år. Festivalen er en tradisjonsrik litteraturfestival, som siden 1983 har vært arrangert i Alstahaug kommune. Festivalen ble etablert etter initiativ fra Nordland Fylkeskommune, og sammen med Hamsun-dagene er dette landsdelens eldste litteraturfestival.

Petter Dass-dagene har etablert seg som en sentral kulturfestival for landsdelen og regionen, og favner om en bred målgruppe. Med forfattermøter, konserter, forestillinger og utstillinger byr festivalen på kulturmøter for enhver smak. Festivalen har egne arrangement som er rettet spesielt mot barn, unge og seniorer. Festivalen arrangeres i regi av Petter Dass-museet/Helgeland Museum. Festivalarenaer er Petter Dass- museet og Alstahaug kirke.

Blant festivalens målsetninger er et program med innslag av høy kunstnerisk kvalitet. Det vil si med utgangspunkt i Petter Dass sitt liv og diktning, og med et betydelig samtidsorientering fokus; det være seg litteratur, musikk og billedkunst. Kirkelige arrangementer skal inngå i programmet. Arrangementet skal bidra til å profilere skapende og utøvende kunstnere med tilknytning til regionen samt å ivareta samarbeid med aktuelle lag, foreninger og frivillige ressurser. Petter Dass-dagene arrangeres med støtte fra Nordland Fylkeskommune, Alstahaug kommune, Sparebank 1 Helgeland, Helgeland Blad, Scandic, Hertz, Fritt ord og Helgeland museum.

For mer informasjon kontakt prosjektleder Irena Jovic, e-post: petter.dass.dagene@helgelandmuseum.no, eller per tlf.nr.: 992 34 972.